Turska gastronomija za Oskara
Ove godine turski specijaliteti bili su na meniju na zabavi kojoj su prisustvovale svetski poznate filmske zvezde i producenti nakon 94. ceremonije dodele Oskara održane u Los Anđelesu u noći 27. marta. Slavni kuvar Volfgang Puk (Wolfgang Puck), koji priprema jelovnik za dodelu Oskara još od 1995. godine, u ovogodišnji meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suve kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). U ovim specijalitetima po prvi put su uživale najistaknutije ličnosti svetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale.
Tom prilikom uvaženi šef je izjavio „Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja sveta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su ukusa, istorije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posećujemo Tursku svakog leta sa zadovoljstvom”.
Da začinimo ovu vest spremamo vam malo iznenađenje. Uživajte i vi kao čuvene svetske zvezde. Recepte pomenutih turskih jela, koje je nakon dodele Oskara filmskim zvezdama servirao kuvar Volfgang Puk, delimo sa vama. Pogledajte Delicious Türkiye video snimke u okviru Go Türkiye YouTube stranice.