vvv
Vesti, Zanimljivosti

Najčudniji mali hotel na svetu

Ako ste ljubitelj avanture i sanjate o boravku na visini koja oduzima dah, Natura Vive Skylodge je savršen hotel za vas. Ovaj jedinstveni hotel nalazi se u Peruanskim Andima, u regiji Kusko i nudi nezaboravno iskustvo smeštaja u kapsulama koje vise na strmim stenama, pružajući zadivljujući pogled na dolinu ispod. „Viseći hotel“ smešten je svega 12 kilometara od Maču Pikčua, svetog grada Inka i jedne od možda najpoznatijih turističkih atrakcija u Peruu.

Šta je Skylodge?

Skylodge Adventure Suites sastoji se od tri prozirne kapsule koje su postavljene na liticama na visini od oko 400 metara iznad tla. Kapsule su providne, što omogućava gostima spektakularan pogled na okolne planine i dolinu Urubamba. Svaka kapsula može primiti do četiri osobe i opremljena je svim osnovnim sadržajima, uključujući krevete, trpezariju i mali toalet.

Kako doći do hotela?

Do Skylodge-a se ne stiže na klasičan način. Avantura počinje penjanjem po vertikalnoj steni koristeći sistem sigurnosnih užadi poznat kao Via Ferrata ili planinarenjem kroz seriju visećih mostova. Ove aktivnosti zahtevaju određenu fizičku spremnost, ali su nagrađene spektakularnim prizorima i uzbuđenjem. Jednom kada stignete do kapsule, bićete okruženi netaknutom prirodom i potpunim mirom. Noći u Skylodge-u su posebno čarobne jer se nebo obasjano zvezdama čini još bliže nego ikada. Buđenje uz izlazak sunca iznad Anda nezaboravan je doživljaj koji malo koji hotel može ponuditi.

sk Skylodge-Adventure-Suites-2022-037

Iako deluje kao ekstremna avantura, Skylodge je dizajniran s visokom pažnjom prema sigurnosti. Svi gosti prolaze kroz osnovnu obuku i koriste sigurnosne pojaseve tokom penjanja i boravka. Kapsule su takođe udobne i sigurne, nudeći sve što vam je potrebno za miran boravak.

Za koga je Skylodge?

Natura Vive Skylodge nije za svakoga. Preporučuje se ljudima koji vole adrenalin, avanturu i neobična iskustva. Ako uživate u prirodi i tražite nešto sasvim drugačije od tradicionalnog hotela, Skylodge će vam pružiti uspomene koje ćete nositi ceo život. Kada budete dolazili u ovaj hotel nemojte da zabaoraite da sve što vam treba su hrabrost i dobro raspolozenje. Kazu da je osoblje fenomenalno, a hrana koju prave još bolja.

 

Photo: naturavive.com