Antalija
Zanimljivosti

Turska: Zemlja beskrajnih, jedinstvenih iskustava

Odlazak na odmor u Tursku nije tek još jedno putovanje, već svojevrsno uranjanje u najrazličitija, obogaćujuća iskustva. Svaki korak u ovoj očaravajućoj zemlji otkriva novu avanturu koja će zasigurno nadmašiti vaša očekivanja: od živopisne „kulturne tapiserije“ Istanbula do tirkiznih i suncem obasjanih obala Egejskog i Mediteranskog mora.

Svaka destinacija u Turskoj nudi putovanje ispunjeno nezaboravnim iskustvima i upotpunjeno nadaleko poznatim turskim gostoprimstvom koje čini da se svaki posetilac oseća dobrodošlo.

Antalija: Ultimativni letnji raj

Antalija_Rafting na reci Keprulu

Turska rivijera osvaja posetioce svojom zadivljujućom lepotom i nudi mnogo više od tirkiznog mora i plaža sa Plavom zastavom. Turska rivijera i njena prestonica Antalija obećavaju pejzaže koji oduzimaju dah, najbolju mediteransku kuhinju, veličanstvene antičke lokalitete otvorene za posetioce sve do ponoći, i nezaboravne avanture u prirodi poput pešačkih ruta i adrenalinskih sportova na vodi.

Zato što nudi brojne i raznovrsne aktivnosti, Antalija godišnje ugosti milione turista iz celog sveta. U gradskim hotelima pogodnim za porodice, možete se opustiti i uživati u zasluženom odmoru na plažama sa Plavom zastavom, dok se vaša deca zabavljaju na brojnim igralištima, bazenima i dečjim klubovima. Letnji odmor može biti i idealna prilika za upoznavanje sa kulturom, istorijom i tradicijom Turske, pa možete otići na arheološku ekspediciju u drevne gradove poput Olimposa, pešačiti Likijskom stazom, otkriti podvodni svet skriven među olupinama brodova i okružen magičnom faunom u Kašu, ili istražiti Pataru – mesto gde je prema predanju rođen Deda Mraz. Neka od autentičnih iskustava koja garantuju nezaboravan provod su i igranje golfa na izvrsnim terenima u Beleku ili uživanje u predstavama u antičkom pozorištu Aspendos. Za ljubitelje adrenalina tu je više nego uzbudljivo iskustvo raftinga na reci Keprulu.

Vanvremenska utočišta Mugle i kultna privlačnost Bodruma

Babadagi FTSO

Mugla, pokrajina sa najdužom obalom u Turskoj, dom je nekih od najpoznatijih mesta za odmor u Turskoj: Fetije, Marmaris, Datča, Goček, Oludeniz. Smešteni na divnoj obali sa svetlucavim vodama, ovi gradovi pružaju iskustva za nezaboravno putovanja: plave i zelene pejzaže, antičke gradove, fascinantne artefakte, svež vazduh, tirkizne vode i netaknute uvale. Izvanredno gradsko odmaralište Bodrum, koji spaja luksuz i boemski šarm, savršena je adresa i za opuštanje i za uzbuđenje. Bodrum je toliko fantastično mesto da se čak i jedno od sedam svetskih čuda antičkog sveta, mauzolej Halikarnasa, nalazilo u njemu. Jedinstveno plavetnilo bodrumskih voda, i nijansa koja se ne može videti nigde drugde na Egejskom moru, daje magični dodir vašem odmoru, čineći svaki zalazak sunca nezaboravnim.

Bez obzira na to da li volite luksuz stilizovanih klubova na plaži, modernih marina i prestižnih restorana sa Mišelinovom zvezdicom, ili opuštenu atmosferu boemskih odmarališta, bogatstvo iskustava dostupnih u Bodrumu je neprocenjivo!

Istanbul: Mozaik istorije, kulture i kulinarske izvrsnosti

Istanbul_Bosforski most

Istanbul, turska metropola u kojoj se Evropa susreće sa Azijom, i besprekorno spaja istoriju i modernost, nudi zadivljujući mozaik iskustava koje potvrđuje njegovo posebno i nezamenljivo mesto na svetskoj turističkoj mapi. Svaka ulica i kvart podsećaju nas na njegovu bogatu prošlost i multikulturalni identitet, baš kao i njegova istorijska mesta i arhitektonska čuda kao što su Aja Sofija, kula Galata, cisterna Bazilika…

Kada zaronite dublje u Istanbul, shvatićete da koračate jednim od najstarijih gradova na svetu. Užurbani gradski bazari, moderni tržni centri, umetnička i kulturna scena koja stalno raste, i njegovi živahni kvartovi pružiće vam iskustvo kao nijedno drugo. Kojim god putem da krenete, doživećete Istanbul u njegovom najautentičnijem obliku.

A gastronomija je tek posebna priča! Možete izabrati elegantno postavljene stolove za večeru i delicije kuvara u restoranima sa Michelinovim zvezdicama ili pak najjednostavniju, ali veoma ukusnu uličnu hranu. Dinamična kulinarska kultura Istanbula čini ga jednim od najboljih gastro gradova u svetu.

Turski doručak

Ponuda različitih aranžmana zaista nudi više od onoga što ćete platiti, jer se iza svakog ćoška krije novo iskustvo, novo mesto za istraživanje ili sledeća avantura, uvek sa najvišim kvalitetom usluge i gostoprimstvom čuvenim u svakom kutku naše planete.

 

Foto: TGA